Lidt historie
Historien om Fanø Gadeteater Festival

Fanø Gadeteater Festival startede i det små i 1990, hvor Teatret Sommerdrøm var her for at spille. Det var Kulturelt Samråd på Fanø der fik ideen og fortsatte med at hyre gadeteatergruppe et par somre. Nærmere bestemt indtil 1994, hvor det blev overtaget af nogle ildsjæle og igennem årene har der været mange med til at arrangere. Det er altid den anden weekend i august festivalen finder sted.
 

Festivalen er vokset i årenes løb og der er opstået visse traditioner. The Grand Opening er torsdag aften, hvor der er en eller anden form for musikalsk underholdning på Konsul Lauridsen Plads i Nordby. Og inden da er Fanøs eget sækkepibe orkester gået spillende igennem gaderne. Fredag formiddag er helliget børnene, der er en forestilling fredag eftermiddag, en eller to forestillinger lørdag formiddag. Alle forestillinger er gratis og velegnede for hele familien.

 

Det er ikke kun danske grupper og artister, der kommer og optræder. Vi har et godt samarbejde med Helsingør Gadeteaterfestival, der hvert år drager til Frankrig og finder nogle fantastiske grupper der. Og så finder vi lidt rundt omkring.

 

Budgettet er på omkring 90.000 kr. – de grupper og personer vi engagerer til at komme og underholde er i allerhøjeste grad professionelle. Alle forestillinger er som sagt gratis og vi skal finde penge på andre måder end entre-indtægter. Vi får bl.a. støtte fra Region Syddanmark, Fanø Kommune, diverse fonde, lokale erhvervsdrivende. De lokale spisesteder og restauranter støtter os ved at bespise vore optrædende gæster. En støtte og hjælp som vi er yderst taknemmelige for. Vi ønsker ikke kun at tilskuerne får en god oplevelse, men også at vore gæster får det. Der er altid et pænt antal tilskuere til forestillingerne. Torsdag aften plejer den lille plads at være fyldt op med 350-400 mennesker. 

 

Vore plakater bliver lavet af lokale kunstnere. Nogle er voksne og nogle går ude på skolen. 
 

Festivalen arrangeres af en komité, der p.t. består af 6 personer. Vi bruger en del timer af vor fritid på arbejdet. Og det gør vi, fordi vi synes det er sjovt. ”Lønnen” er stor hvert år – heldigvis. For vores løn er nemlig fornøjelsen og glæden ved at se, hvor mange tilskuere, der kommer til forestillingerne og hvor meget der bliver grinet.

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.12 | 19:45

URGENT LOAN AT 3% RATE. LOAN IS APROVED WITH 24 HOURS. APPLY NOW
Assalamualaikum, Do you need a loan that can meet your financial need. This is the first company offering loan in conjunction with the bank with only 3% interest rate. You want to contact an

...
14.12 | 19:43

Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup
business? contact us now with your details to get a good
Loan at a low rate of 3% per Annual email us:
goldenfinancecorporations@gmail.com
Phone number :+1 647-503-5785 (Whatsapp Only)
Do you nee

...
04.10 | 12:56

DO YOU NEED A URGENT LOAN BUSINESS LOAN TO SOLVE YOUR PROBLEM EMAIL US NOW QUICK LOAN CONTACT US
Are you in need of Urgent Loan no collateral required Here all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2%

...
27.07 | 22:08

Do you need Finance?
Are you looking for Finance?
Are you looking for a money to enlarge your business?
We help individuals and companies to obtain loan for business
expanding and to setup a new business ranging any amount. Get a loan at affordable intere

...
Du kan lide denne side